Elszámoltatás

Liberálisok: állítsuk meg Matolcsy Györgyöt!

A Liberálisok szerint meg kell állítani a jegybankelnök ámokfutását, ezért a párt parlamenti képviselője Matolcsy György jegybanki gazdálkodásának elszámoltatására kéri az Országgyűlés gazdasági bizottságát.

2015.01.22 14:23MTI

Bodnár Zoltán, a Magyar Liberális Párt gazdaságpolitikai főtanácsadója, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egykori alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján bírálta a jegybankot, amiért újabb forrásokat, összesen 250 milliárd forintot fordít alapítványaira.

Szerinte az összeget osztalékként a tulajdonos államnak kellene kifizetni, felhasználásáról azonban az MNB igazgatósága dönt, és nem a közgyűlés. Bodnár Zoltán elmondta: képviselőjük, Fodor Gábor emiatt törvénymódosítást is kezdeményez tavasszal.

Bodnár Zoltán az útdíjról szóló kérdésre úgy felelt: a rendszer szakszerűtlenül, megalapozatlanul, előzetes kalkulációk nélkül állt fel, és bár azon szerdán valamelyest javított a kormány, így is tehernövekedést hoz az embereknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.