Rezsicsökkentés

Páva Zsolt szerint Pécsen nagyon olcsó lesz az élet

Pécs polgármestere szerint az általa irányított település hamarosan az öt legolcsóbb magyar nagyváros egyike lesz.

2015.01.22 11:55MTI

Az elmúlt években jól teljesítettek a városi tulajdonú közszolgáltató cégek, így elérhető, hogy rövid úton belül a baranyai megyeszékhely az öt legolcsóbb nagyváros közé kerüljön - mondta Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) csütörtöki pécsi sajtótájékoztatóján.

A polgármester közölte: az előző ciklus elején a városvezetés azt kérte a szolgáltatóktól, hogy ne emeljék, sőt, ha lehet csökkentsék a közszolgáltatások díját, működjenek hatékonyabban és fejlesszenek.

Mindegyik társaság, a közösségi közlekedési feladatokat ellátó Tüke Busz Zrt., a vízszolgáltató Tettye Forrásház Zrt., a városi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt., a távhőszolgáltató Pétáv Kft. és a hulladékgazdálkodást végző Biokom Nkft. eleget tett a kérésnek - tette hozzá.

Páva Zsolt kiemelte, hogy a cégek mindegyike fejlesztett, miközben összesített adósságállományuk 9 milliárdról 4,5 milliárd forintra csökkent.

A Tüke Busz Zrt. a tarifák változatlanul hagyása mellett tette lehetővé az átszállás nélküli buszközlekedést az egymástól távol eső városrészek között, valamint lecserélte 150 járművének egyharmadát. A Tettye Forrásház Zrt. másfél milliárd forintos fejlesztéssel olyan üzemet épített, amely elektromos áramot állít elő szennyvíziszapból - mondta.

A polgármester kitért arra, hogy a Biokom több mint tízmilliárd forintból hozta létre az új szelektívhulladék-gyűjtő rendszert, és a Pétáv kft. is több száz millió forintból fejlesztette a városi távhőszolgáltatást.

A lakossági elégedettségmérések azt mutatják, hogy egyre javul a pécsi szolgáltatók megítélése - mondta Páva Zsolt. Közölte: 2010-ben még a három legdrágább közszolgáltatást nyújtó város között volt Pécs, ma viszont már a középmezőny alján van.

Közölte, hogy a hatékonyság javítása érdekében folyik a cégek további átszervezése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.