Nagykövetek

Colleen Bell jött, Szemerkényi Réka ment

Átadta az Egyesült Államok külügyminisztériuma Magyarország washingtoni nagykövetségének az új magyar nagykövet, Szemerkényi Réka elfogadó nyilatkozatát szerdán.

2015.01.22 09:12MTI

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőosztályának közleménye szerint az erre vonatkozó kérelmet a KKM tavaly november 21-én nyújtotta be, tehát az eljárás pontosan megfelel az átlagos két hónapos amerikai időtartamnak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Rádió szerda reggeli műsorában azt mondta, nincs késés abban a folyamatban, amelynek során Szemerkényi Réka, Magyarország új washingtoni nagykövete elfoglalja a posztját. Hangsúlyozta, hogy Szapáry György személyében ma is nagyköveti szinten képviselteti magát Magyarország az Egyesült Államokban.

Szemerkényi Réka elfogadó nyilatkozatát november végén kérték ki az amerikai külügyi tárcától és az ezzel kapcsolatos eljárás mintegy 2 hónapot vesz igénybe. Az amerikai külügyi tárcától azt a jelzést kapták, hogy hamarosan megérkezik a fogadó nyilatkozat - mondta a miniszter.

Colleen Bell, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete szerdán adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.