Mutáció

A Jobbik az ombudsmanhoz fordul a települési adó miatt

Az ellenzéki politikus arra szólította fel az önkormányzatokat, hogy ne vezessenek be települési adót, a Fideszt pedig a vonatkozó törvény megsemmisítésére kérte.

2015.01.21 23:00MTI

Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: azt kérik Székely Lászlótól, hogy kezdeményezze a települési adó kivetését lehetővé tevő jogszabály alaptörvény-ellenességének kimondását az Alkotmánybíróságnál.

Az ellenzéki politikus arra szólította fel az önkormányzatokat, hogy ne vezessenek be települési adót, a Fideszt pedig a vonatkozó törvény megsemmisítésére kérte.

Hegedűs Lorántné a települési adó "egyik mutációjaként" hivatkozott a földadóra, kiemelve: téved a földművelésügyi államtitkár és a kormánypárti képviselők, amikor azt mondják, hogy mezőgazdasági vagy egyéni vállalkozókat, őstermelőket nem lehet megadóztatni, s év közben nem lehet adót emelni. Az érintettek nem ismerik a települési adót tartalmazó törvényt - hangoztatta.

Az ellenzéki képviselő szerint a kormány a települési adóval "életveszélyes fegyvert" adott az önkormányzatok kezébe, ami visszafelé is elsülhet. Azt mondta, az adó nem érintené azon külföldieket, akik zsebszerződésekkel jutottak hozzá mintegy 1 millió hektár földhöz, viszont jelentősen sújtja a kisembereket.

A jobbikos politikust kérdezték Colleen Bradley Bell amerikai nagykövet érkezéséről is. Hegedűs Lorántné azon reményének adott hangot, hogy a tévés múlttal rendelkező diplomata "nem a hollywoodi filmek alapján tájékozódik Magyarország történelméről. Szívesen ajánljuk figyelmébe azokat a jelentős irodalmi alkotásokat, amelyek Magyarország történetét valóságosan dolgozzák fel" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.