Egyeztet

Rektorokra kattant Dúró Dóra

Valamennyi tudományegyetem rektorát felkeresi a közeljövőben Dúró Dóra, az Országgyűlés kulturális bizottságának jobbikos elnöke.

2015.01.21 17:05MTI

Az ellenzéki politikus szerdai sajtótájékoztatóján ismertette, hogy a találkozókon az ágazat eredményeiről, az intézmények helyzetéről és általános felsőoktatási kérdésekről kíván tanácskozni.

Dúró Dóra jelezte: pártja továbbra is az egyetemi autonómia korlátozásának tartja a kancellári rendszert. Bírálta azt is, hogy 2010 óta mintegy 40 milliárd forintot vontak ki a felsőoktatás közvetlen állami finanszírozásából.

A jobbikos politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a felsőoktatási stratégia értelmében az állami támogatások nem növelhetők. Az elmúlt 25 év valamennyi kormányának felelőssége, hogy a gazdaságot a multicégek szolgálatába állították, s ez most a felsőoktatásra is rányomja a bélyegét - hangoztatta, hozzátéve: a kis- és közepes vállalkozások erősítésére lenne szükség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.