Amerikai nagykövet

Colleen Bell átadta megbízólevelét

Átadta megbízólevelét Colleen Bradley Bell, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete Áder János köztársasági elnöknek szerdán a Sándor-palotában.

2015.01.21 15:07MTI
MTI/Koszticsák Szilárd

A diplomatát a megbízólevél átadása után az államfő ebédre látta vendégül.

Az amerikai nagykövet nem nyilatkozott a Sándor-palota előtt rá váró újságíróknak.

Colleen Bell hétfő délután érkezett meg állomáshelyére. A nagykövetet a kormány nevében Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára fogadta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

MTI/Koszticsák Szilárd

Colleen Bell akkor sem nyilatkozott a sajtónak. Magyar Levente azt hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nyitottsággal és szeretettel fogadja a nagykövetet, "a legnagyobb optimizmussal nézünk a közös munka elé".

Az államtitkár kifejtette: a kormány meggyőződése, hogy hamarosan sikerül olyan párbeszédet kialakítani az amerikai féllel, amely - a korábbi hónapoktól eltérően - előremutató, konstruktív irányba viszi a dialógust. Ennek az alapja szerinte "mindenképpen megvan, amennyiben a gazdasági és katonai együttműködésünk soha nem volt olyan kiváló és erős, mint ma".

MTI/Koszticsák Szilárd

Magyar Levente azt mondta, Colleen Bell megérkezésével végre helyreállt az Egyesült Államok legmagasabb szintű diplomáciai képviselete Magyarországon, tekintve, hogy lassan két éve nagykövet nélkül működik a nagykövetség.

A KKM sajtóosztálya úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy az amerikai diplomáciai képviselet vezetőjét Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtök este fogadja vacsorán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.