Társadalmi probléma

Hatékonyabb törvényi fellépés várható a dizájner drogokkal szemben

Elrendelte a kormány az új pszichoaktív anyagokra vonatkozó szabályozás felülvizsgálatát a dizájner drogok elleni hatékonyabb fellépés érdekében.

2014.12.30 17:39Havariapress

Az egyre elterjedtebb dizájner drogok okozta társadalmi probléma miatt, 2012-ben hozta létre az új pszichoaktív anyagok folyamatosan bővülő kormányrendeleti listáját a kormány, a veszélyes tudatmódosító szerek visszaszorítása érdekében. A dizájner drogok esetében különösen fontos a folyamatos nyomon követés, hiszen gyorsan változik az alapanyagok és vegyületek köre, nem ismertek ezeknek a szereknek a rövid és hosszú távú élettani hatásai.

Tekintettel a dizájner drogok okozta növekvő társadalmi fenyegetettségre a kormány elrendelte az új pszichoaktív anyagokra vonatkozó szabályozás felülvizsgálatát annak hatékonyabbá tétele érdekében. Cél, hogy a jövőben még eredményesebben, gyorsabban, célzottabban tudjunk fellépni, visszaszorítva ezzel a terjesztést és a fogyasztást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.