Zökkenőmentes folyamat

Új poggyászellenőrzést vezetett be a Wizz Air

A légitársaság felengedi a fedélzetre a fogantyú vagy a kerekek miatt eddig túlméretesnek tekintett kézipoggyászokat, így a poggyászellenőrző személyzetnek kevesebb kérdéses esetben kell a repülőtéren eljárnia.

2014.12.23 17:33MTI

Új poggyászellenőrzési eljárást vezetett be a Wizz Air a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte kedden a légitársaság az MTI-vel.

Ennek értelmében a légitársaság felengedi a fedélzetre a fogantyú vagy a kerekek miatt eddig túlméretesnek tekintett kézipoggyászokat, így a poggyászellenőrző személyzetnek kevesebb kérdéses esetben kell a repülőtéren eljárnia. Az első hét tapasztalatai alapján a Wizz Air és az MGH elégedett, mivel zökkenőmentesebbé vált a folyamat.

Jelezték, hogy a Wizz Air felülvizsgálja a poggyászszabályzat online és repülőtéri kommunikációját is. November végén a fapadosinfo blog számolt be arról, hogy a poggyászellenőrzésre több utaspanasz is érkezett, ezek elsősorban a kis méretű (ingyen a fedélzetre vihető) és a nagyobb méretű (fizetős) kézipoggyász ellenőrzésével voltak kapcsolatosak.

A panaszok szerint a földi kiszolgáló munkatársai azok után a poggyászok után is díjat számoltak fel, amelyek minimálisan haladták csak meg az ingyenesen feladható poggyász méretét, és több utas a dolgozók udvariatlan viselkedésére is panaszkodott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.