Tíz nap alatt

Tízezer adag ételt osztanak ki Nyíregyházán

A már hagyományos ételosztást hetedik éve tartja meg a Bige Holding Csoport, amely az önhibájukon kívül nehéz helyzetben lévők számára nyújt egy kis segítséget.

2014.12.23 17:03MTI

Tíz napon keresztül tízezer adag ételt oszt ki a rászorulók közt a Bige Holding Csoport Nyíregyházán.

A már hagyományos ételosztást hetedik éve tartja meg a társaság, amely az önhibájukon kívül nehéz helyzetben lévők számára nyújt egy kis segítséget - mondta el Bige László, a cégcsoport tulajdonosa, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója az ételosztás kapcsán tartott keddi nyíregyházi sajtótájékoztatón.

Az ételosztást a START Nonprofit Kft. bonyolítja le két helyszínen, a Nyíregyházi Főiskola Start vendéglátó egységében és a Bujtosi Bujdosó Étteremben. Bige László hozzátette, tízezer adag sokat segít a rászorulókon, ám a jó megoldás az lenne, ha munkahelyeket lehetne teremteni.

MTI/Balázs Attila

Ha van hol dolgozniuk az embereknek, akkor nem kell olyan helyzetbe hozni őket, hogy rászoruljanak egy tányér meleg ennivalóra - mondta el az elnök-vezérigazgató.

Balogh Zoltán, a kft. vezérigazgatójának közlése szerint a december 22. és 31. között zajló ételosztásban az akciót finanszírozó holding mellett tizennégy karitatív egyesület is közreműködik. A menüben karácsonyi ételek, így például nyírségi töltött káposzta és disznótoros is szerepel, karácsony két napján pedig hideg ételcsomagokat osztanak ki.

A Bige Holding Nyíregyháza mellett Szolnokon is támogatja a rászorulók étkeztetését, a város önkormányzata által szervezett ételosztásban háromezer adag ételt biztosít az ünnepi időszakban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.