Itt a karácsony

Ünnepi szentmisék, istentiszteletek

Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.

2014.12.23 15:23MTI
freedigitalphotos.net/koko-tewan

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek december 24-én éjféli szentmisét mutat be a budapesti Szent István-bazilikában. Ugyanekkor az esztergomi bazilikában Székely János segédpüspök mutatja be az ünnepi szentmisét - közölte Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint december 25-én 10 óra 30 perckor Erdő Péter az esztergomi bazilikában celebrál ünnepi szentmisét, december 26-án 11 órakor pedig a hallássérültek szentmiséjét tartja a budapesti piarista Kalazanci Szent József kápolnában.

Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke december 25-én 10 órakor tart istentiszteletet a debreceni Nagytemplomban - közölte Tarr Zoltán zsinati tanácsos az MTI-vel.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke az MTI-nek elmondta, karácsony első napján 11 órakor tart istentiszteletet a fővárosi Deák téri evangélikus templomban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.