És még tart a gyűjtés

Eddig 10 millió forinttal adakoztak többet a vásárlók mint tavaly

Még több mint egy hétig tart, de már most 10 millió forinttal meghaladta a tavalyi összeget az Ökumenikus Segélyszervezet december 31-ig tartó adománykuponos gyűjtése.

2014.12.22 15:36MTI

A Tesco vásárlói már a karácsony előtti hétvégén megdöntötték a tavalyi adományozási rekordot az áruházlánc kasszáinál kihelyezett kuponos adománygyűjtő akció keretében: míg tavaly az egész adventi időszak alatt több mint 63,2 millió forint gyűlt össze, idén már most 73 millió forint feletti értékben vettek adománykupont az áruházlánc vásárlói - közölte a szervezet az MTI-vel.

Az Ökumenikus Segélyszervezet nemcsak karácsonyra, hanem a jövő évi, egész éves munkájára is gyűjt ebben az időszakban.

Így a kuponos gyűjtésen felül az önkéntesek a budapesti Bazilikánál tartott rendezvénysorozat helyszínén rendhagyó ajándéklistával hívják fel a figyelmet a nélkülözők problémáira, a 1353-as adományvonal hívásával vagy sms küldéssel 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz, de lehet segíteni a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal, az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és édességek megvásárlásával, vagy a szervezet honlapján (www.segelyszervezet.hu) feltüntetett számos más formában is lehet segíteni.

A szervezet az ünnepek alatt és az év során befolyt adományokból élelmiszerrel, ruhával, tanszerekkel, valamint a szervezet átmeneti otthonaiban élő családoknak lakhatás és átfogó támogatás biztosításával nyújt segítséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.