Pártok

DK: ki kell vizsgálni az V. kerületi "ingatlanpanamát"

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint ki kell vizsgálni a fővárosi V. kerületi "ingatlanpanamát", a párt ezzel kapcsolatban már feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen.

2014.12.20 15:56MTI

Varju László, a párt elnökségének tagja szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondása szerint Rogán Antal korábbi belvárosi polgármester "Portik Tamás érdekeltségi körébe tartozó cégnek adott el 54,2 millió forintért egy becslések szerint 127 milliót érő ingatlant a Károly körúton", és ebben a konkrét ügyben juttattak el feljelentést a Legfőbb Ügyészséghez. Hozzátette: folyamatosan derülnek ki az újabb ügyek, ezért azokat is meg kell vizsgálnia az önkormányzatnak is.

Azt mondta, a belvárosi önkormányzat az elmúlt évek alatt több mint kétszáz ingatlant adott el áron alul, úgy, hogy néhány havi bérlet után kedvezményes áron megvehették a bérlők az épületet, épületrészt. Ezzel mintegy 4 milliárd forint kárt okoztak - közölte Varju László.

A Népszabadság szombati számában írt arról, hogy csaknem négymilliárd forint kedvezményt adott a belvárosi önkormányzat az utóbbi hat évben üzlethelyiségek bérlőinek, hogy megvásárolják az általuk használt ingatlant. A cikk szerint több cég tízmilliókat nyert azzal, hogy néhány hónap után megkapta a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezményt. Az V. kerületi önkormányzat kétszázhetvenhét nem lakáscélú helyiséget adott el pályáztatás nélkül 2008 és 2013 között.

Belváros-Lipótváros Önkormányzata erre reagálva azt hangsúlyozta, hogy minden, általuk megállapított kedvezmény jogszabályokon alapszik. "A belvárosi vagyongazdálkodás hatékonyságát éppen az mutatja, hogy Belváros- Lipótváros Önkormányzatának könyv szerinti vagyona 2009-hez képest nőtt és nem csökkent" - írták közleményükben.

Rogán Antal pénteken azt közölte, hogy újabb jogi lépéseket tesz a DK ellen, miután Varju László egy aznapi közleményben arról írt, hogy az V. kerületi önkormányzat áron alul értékesített egy ingatlant egy Portik Tamáshoz köthető személynek abban az időszakban, amikor még a Fidesz frakcióvezetője volt a kerület polgármestere.

Rogán Antal közleményében emlékeztetett arra, hogy a DK-val szemben rágalmazás és becsületsértés miatt korábban már jogi eljárást indított. Hangsúlyozza: a hét elején egyértelműen kiderült, hogy minden olyan állítás, amelyben korábban rágalmazták és a nevét megpróbálták összemosni Portik Tamással és az alvilággal, nyilvánvalóan hazugság. Rögzítette, hogy az általa vezetett önkormányzat mindenben a jogszabályoknak és a hatályos önkormányzati rendeleteknek megfelelően járt el, és soha nem ápolt kapcsolatot Portik Tamással vagy rokonaival.

Varju László pénteken jelentette be, hogy hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tettek ismeretlen tettesek ellen, mert az V. kerületi önkormányzat korábban 54,2 millió forintért adott el egy üzlethelyiséget.

Pápa Marianne, a Classic Immo Kft. tulajdonosa, akivel az V. kerületi önkormányzat üzleti kapcsolatban állt, kedden közleményben tudatta, hogy sem a múltban, sem jelenleg nem állt és nem áll sem élettársi, sem üzleti kapcsolatban Portik Tamással.

Rogán Antal ugyanaznap szintén közleményt adott ki, amelyben azt írta, egyértelműen kiderült, hazugság minden olyan állítás, amelyben megpróbálták összefüggésbe hozni őt Portik Tamással. Kiemelte: sem ő, sem az általa vezetett önkormányzat soha, semmilyen módon nem állt üzleti kapcsolatban Portik Tamással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.