Országgyűlés-munkarend

December 23-án és 29-én tarthat rendkívüli ülést a Ház

December 23-án, kedden és 29-én, hétfőn tarthat ülést a téli rendkívüli ülésszakban az Országgyűlés, miután MSZP-s, LMP-s és független képviselők támogatásával összegyűlt az ehhez szükséges mennyiségű aláírás. A szocialisták az útdíj ügyében kezdeményezték a rendkívüli ülésezést.

2014.12.19 14:41MTI

Az Országgyűlés honlapján pénteken közzétett napirendi javaslat szerint a Ház jövő kedden, reggel 8 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdi a munkáját, majd dönt arról, kivételes eljárásban tárgyalja-e A magyar autópálya-hálózat városi elkerülő szakaszai díjmentességének biztosításáról szóló, MSZP-s kezdeményezésű határozati javaslatot.

A kivételes eljárás elrendeléséhez az országgyűlési képviselők több mint felének igen szavazata szükséges.

E döntést követheti az ülés napirendjének elfogadása, majd az interpellációs időszak, az azonnali kérdések és válaszok órája és a kérdések félórája.

Ha a parlament többsége úgy dönt, kivételes eljárásban tárgyalja meg a szocialisták említett határozati javaslatát, akkor annak vitája és határozathozatala december 29-én, hétfőn lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.