Béke és semlegesség

Ukrán válság: politikai nyilatkozatot nyújtott be a Jobbik

A béke és a semlegesség jegyében politikai nyilatkozatra vonatkozó javaslatot nyújtott be a Jobbik az Országgyűlésnek.

2014.12.17 15:22MTI

Az ellenzéki párt szóvivője, Mirkóczki Ádám hozzátette: az orosz-ukrán konfliktusban történelmi a felelőssége a térség országainak abban, hogy a békét választják vagy egyértelműen a háború oldalán állnak ki.

Az orosz-ukrán konfliktus valójában nem más, mint Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok közötti "globális harc" - értékelte az ellenzéki politikus, aki hangsúlyozta: Magyarország nem írt alá semmilyen nemzetközi szerződést, ami előírná az ország fegyveres részvételét bármilyen konfliktusban.

Kijelentette: Magyarország egyetlen útja a béke és a semlegesség lehet, és a Jobbik arra kéri a többi parlamenti pártot, hogy csatlakozzon a nyilatkozathoz.

Mirkóczki Ádám jelezte, a dokumentumot több nyelvre lefordították és azt eljuttatták a nagykövetségekre is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.