Idén először

Kályhát és tűzifát is oszt a Katolikus Karitász

Étel-, ruha- és ajándékadományok mellett idén először kályhát és tűzifát is oszt a téli hidegben fűtéssel nem rendelkezőknek a Katolikus Karitász, amely számos adományosztó programot szervez karácsony előtt Budapesten és vidéken.

2014.12.16 19:16MTI

A Gyermekek a gyermekekért program keretében számos iskolában és templomban gyűjtik a gyerekek által felajánlott, jó állapotban lévő játékokat, amelyek édességgel, ruhaneművel kiegészülve ajándékcsomagok formájában jutnak el a rászorulókhoz.

A programban országszerte mintegy 3000 kisiskolás gyermek kap ajándékcsomagot - olvasható a szervezet MTI-hez kedden eljutatott közleményében.

Ajándékcsomag osztással kedveskedik a hátrányos helyzetű gyermekeknek Erdő Péter bíboros és Mádl Dalma, a Karitász jószolgálati nagykövete december 21-én, vasárnap 15 órától a budapesti Magyar Szentek Templomában.

A káposztásmegyeri Szentháromság-templomban december 23-án 16 órától mintegy 130 ajándékcsomagot osztanak szét. Pécsett a Néri Szent Fülöp Általános Iskola hátrányos helyzetű alsós diákjai kapnak ajándékcsomagot a Karitász munkatársaitól.

A Karitász számos helyszínen oszt meleg ételt, tartós élelmiszert, illetve fenyőfát az ünnepekre. December 19-én, pénteken a XVII. kerületi polgármesteri hivatal előtt 250 adag meleg ételt, valamint fenyőfákat és szaloncukrot oszt a szervezet a hajléktalanoknak és a rászoruló családoknak.

Az egri főegyházmegye területén 300 fenyőfát adományoznak a családoknak, illetve 500 élelmiszercsomaggal is támogatják a rászorulókat. Emellett az egri karitász napi 50 adag meleg étellel várja a hajléktalanokat.

A pécsi Karitász 200 élelmiszercsomagot oszt szét karácsony előtt, illetve december 17-én 250 adag meleg étellel várja a nélkülözőket. Szegeden minden héten elindul a teajárat, amelynek keretében forró teát és szendvicseket osztanak az önkéntesek, illetve 100 darab élelmiszercsomag is készül a városban.

A veszprémi egyházmegye Karitász csoportja 350 csomag élelmiszerrel segíti a rászorulókat az ünnepek előtt, illetve 1,5 millió forint értékben állít össze további tartósélelmiszer csomagokat. A váci Szent Anna Karitász néhány napja nyitotta meg népkonyháját, ahol minden hétköznap 350 adag meleg étel várja a nélkülözőket.

Szolnokon szerdán 50 fenyőfát osztanak szét, amelyek mellé mindenki 3-3 kilogramm almát és krumplit kap ajándékba. A Karitász önkéntesei karácsonyig még több helyszínen rendeznek tartósélelmiszer és ruhanemű gyűjtést.

Szerdán Pécsett a Tesco-áruházban gyűjtenek, a felajánlásokat a szervezet december 22-én osztja szét a Karitász Központban. Szegeden a Püspöki Udvarban karácsonyig folyamatos gyűjtik az adományokat, Székesfehérváron a hétvégén a Metro-áruház bejáratánál várják a felajánlásokat a Karitász munkatársai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.