Időközi

Veszprémi választás: Damm Andrea ügyvédet indítja a Jobbik

A devizahiteles perekben is közreműködő Damm Andrea ügyvédet indítja a februári veszprémi időközi választáson a Jobbik.

2014.12.16 15:23MTI
MTI/Bruzák Noémi

A jelöltet Vona Gábor pártelnök mutatta be kedden, a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón. A pártelnök, aki a devizahitelesek Jeanne d'Arcjának nevezte jelöltjüket, elmondta: Damm Andrea a parlamentben a veszprémiek mellett a devizahitelezés kérdését is képviselni kívánja.

Damm Andrea úgy fogalmazott: demokráciát tisztelő ember sosem fogadhatja el, hogy egy pártszövetség demokratikus viszonyok között parlamenti kétharmaddal rendelkezzen. Úgy ítélte meg: a kétharmados többségnek több politikai erő konszenzusából kell kialakulnia.

Veszprémi születését hangsúlyozva azt mondta: a helyiek nem érezhetik, hogy egy választási matematika tényezői.

Vona Gábor az időközi választás jelentőségéről szólva elmondta: a kormánykoalíció kétharmada kerülhet veszélybe, ha ellenzéki jelölt győz. Úgy ítélte meg: a Jobbik lehet az a párt, amely a kormánykoalíció egyértelmű kihívójává válik.

A választás azonban szerinte nem csak a kétharmadról szól, aki csak erre élezi ki, az "biodíszletnek" tekinti a veszprémieket saját hatalmi törekvéseihez.

Egy tiszta jelöltet talált a Jobbik - mondta Vona Gábor hangsúlyosan szólva pártja korrupcióellenességéről. Beszámolt arról is, hogy január végéig nemcsak képviselőik, hanem közeli hozzátartozóik vagyonnyilatkozatát is nyilvánossá teszik. Remélte, hogy sikerül olyan helyzetet teremteni, amelyben a többi párt is követi őket.

A február 22-i időközi országgyűlési képviselő-választáson Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében az európai uniós biztossá kinevezett Navracsics Tibor helyére választanak képviselőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.