Devizaperek

Másodfokon is vesztett a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta a Lombard Pénzügyi és Lízing Zrt. ellen hozott elsőfokú ítéletet, így a kedden kihirdetett határozat szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.

2014.12.16 15:10MTI

Az ítélőtábla úgy vélte, a Fővárosi Törvényszék által hozott döntés érdemben helyt álló, azonban indokolását részben megváltoztatta, helyt adva az alperes magyar állam fellebbezésének.

A felperes pénzintézet kérésére az ítélőtábla teljes terjedelemben vizsgálta az elsőfokú ítéletet, mely során megállapította, hogy a 2010. január elseje előtt megkötött szerződések egyike sem felel meg a felmondhatóság elvének.

Az ezt követő időszakban pedig az ászf-ek egyik csoportja a tételes meghatározás elvének, míg a másik csoportba osztott szerződések egyéb kikötéseknek nem tettek eleget, így azok tisztességtelenek – hangzott el a határozathirdetéskor.

A bíró a felmondhatóság elvével kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az előtörlesztés és a felmondás nem fedi egymást, ugyanis az előtörlesztés, teljesítés csak az arra anyagilag képes adósokra vonatkozik, nem pedig az összes ügyfél számára nyújtott reális alternatíva a szerződés megszűnésére. A másodfokú bíróság 635 ezer forint másodfokú perköltség megfizetésére kötelezte a pénzintézetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.