Szakszervezet

A korkedvezmény a bértárgyalások legkritikusabb kérdése

"A helyzet nem lett könnyebb. A kormány nagyjából elhajtotta a követeléseinket" - jegyezte meg az MSZOSZ elnöke.

2014.12.16 11:12MTI
Fotó: archív

A korkedvezményes nyugdíj megszüntetése a legkritikusabb pontja a a kormány és a munkáltatók közötti bértárgyalások során - mondta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elnöke, miután a keddi tárgyalási napon sem született megállapodás a vitás kérdésekről. Hozzátette: szerda reggel újabb kísérletet tesznek a megállapodásra.

"A helyzet nem lett könnyebb. A kormány nagyjából elhajtotta a követeléseinket" - jegyezte meg.

A korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatban Pataky Péter korábban kifejtette: a szakszervezetek tárgyalni szeretnének a rendszerről, mert azzal ők is egyetértenek, hogy nem kell megtartani a korábbi elavult rendszert, de helyette szerintük egy új szisztémát kellene kidolgozni, amelyben a valóban nehéz, egészségkárosító munkakörökben dolgozók előbb elmehetnének nyugdíjba.

A szakszervezetek a jövő évi bérekről szóló tárgyalásokba bevonták a korkedvezményes nyugdíj ügyét, a sztrájktörvény és a Munka törvénykönyvének módosítását, valamint ellenzik a cafeteria többlet adóterheit is, egy csomagban kezelve azokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.