Vélemény

A külügyminiszter aggódik az amerikai nyilatkozat miatt

Magyarország szuverenitás szempontjából aggodalomra okot adónak tartaná, ha egy ország akciótervet akarna végrehajtani Magyarországon a kormánnyal való egyeztetés és az egyetértése nélkül.

2014.12.16 11:05MTI

Kedden az Országgyűlésben Szijjártó Péter Tuzson Bence (Fidesz) napirend előtti felszólalására válaszolva közölte, hétfőn Sarah Sewallnak, az amerikai külügyminisztérium egyik államtitkárának beszéde miatt a magyar külügyminisztériumban konzultáltak az Egyesült Államok budapesti ideiglenes ügyvivőjével. A miniszter közölte, az ügyvivőnek elmondták azt is, hogy nem tartanák helyesnek azt sem, ha egy ország azért támogatna civil szervezeteket, hogy azok nyomást gyakorolnának bármilyen ügyben egy másik ország demokratikusan megválasztott kormányára.

Szijjártó Péter közölte azt is, hogy a kérdést felvetették hétfőn a Külügyek Tanácsának ülésén. Sarah Sewall nemrégiben arról beszélt: az Egyesült Államok nagykövetségei Közép- és Kelet-Európa kéttucat országában a korrupcióellenes küzdelmeket támogató akciótervek összeállításán dolgoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.