Közlemény

Best Western Hotel Hungaria: a szállodában nem történt ételmérgezés

A szállodában jelentkező megbetegedések mögött nagy valószínűség szerint fertőző betegség áll, mivel a szállodába étkező csaknem 400 vendég közül csupán egyetlen turistacsoport tagjai közt jelentkezett rosszullét.

2014.12.16 10:08MTI

A fővárosi Best Western Hotel Hungariában nem történt ételmérgezés - szögezte le kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében a szálloda. Előzőleg az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet orvosigazgatója, Müller Péter azt közölte, hogy ételfertőzés gyanújával vittek hozzájuk 42 külföldi állampolgárt, főleg fiatalokat.

A Best Western Hotel Hungaria közleményében viszont kiemelte: a szállodában jelentkező megbetegedések mögött nagy valószínűség szerint fertőző betegség áll, mivel a szállodába étkező csaknem 400 vendég közül csupán egyetlen turistacsoport tagjai közt jelentkezett rosszullét.

Mint írták: az érintett csoport előző este érkezett, és az első megbetegedéseket már másnap délelőtt 10 órakor jelezték. Az egészségügyi hatóságok elvégezték a szükséges vizsgálatokat és a szakértők megerősítették, hogy az ételmérgezés lehetősége kizárt - emelte ki a szálloda, hozzátéve: a fertőzés terjedésének megakadályozására megtették a szükséges óvintézkedéseket. A Hotel Hungaria a Best Western szállodalánc szigorú üzemeltetési sztenderdjei szerint működik, melyek betartását rendszeres hatósági ellenőrzések igazolják - írták közleményükben.

A Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet korábbi tájékoztatása szerint a kórházukba érkezett betegek közül 40 fiatalkorú, ketten felnőttek. A betegeket hányás, hasmenés, láz miatt vették fel a kórházba. Kezelésük, kivizsgálásuk folyamatban van. A betegek általános állapota jó, többségük várhatóan 1-2 napon belül elbocsájtható a kórházból. A járványügyi vizsgálatot Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve végzi - írták.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Korábban is írtuk:

Ételfertőzés gyanújával 42 külföldi állampolgárt, főleg fiatalokat vittek az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet infektológiai osztályaira hétfő este egy fővárosi hotelből - közölte Müller Péter orvos igazgató kedd reggel.

A betegek közül 40 fiatalkorúk. A betegeket hányás, hasmenés, láz miatt vették fel a kórházba. Kezelésük, kivizsgálásuk folyamatban van. A betegek általános állapota jó, többségüket várhatóan 1-2 napon belül kiengedhetik a kórházból.

A járványügyi vizsgálatot Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve végzi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.