Munkarend

Még egy nekifutás - az idei utolsó ülés

Az Országgyűlés a kormány kezdeményezésére ma rendkívüli ülést tart, amelyen egyebek mellett szavaznak a vasárnapi pihenőnapról is.

2014.12.16 07:12MTI

A Ház ülése 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit szavazások követnek.

A nagyobb üzletek zárva tartását elrendelő vasárnapi pihenőnap bevezetése mellett a dohányipar jövő évi különadójáról, továbbá a köznevelési, a kulturálisörökség-védelmi és a trafiktörvény módosításáról, valamint pénzügyi és építésügyi szabályok változtatásáról is döntés várható, de az agrár- és egészségügyi tárgyú törvényeket is átírhatja a parlament.

Változhat emellett a letelepedési kötvényről szóló jogszabály, továbbá törvény születhet a hűség falvairól, valamint határozat a magyar zászló és címer napjáról.

Az interpellációkra, az azonnali kérdésekre és kérdésekre a szavazásokat követően kerül sor.

A téli rendkívüli ülésszak várhatóan egyetlen - és egyben a parlament idei utolsó - ülésnapján egy javaslat általános vitáját bonyolítják le: a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jegyezte előterjesztés alapján egységes kormányhivatali rendszer jöhet létre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.