Jótékonyság

Jövőre is kapható lesz Szent Erzsébet kenyere

Az eredetileg csak az adventi időszakra tervezett segélyakcióban minden eladott Szent Erzsébet-kenyér árából tíz forintot kap a Katolikus Karitász, hogy élelmiszercsomaggal, meleg étellel támogathassa az éhezőket.

2014.12.16 03:30MTI

Jövőre is kapható lesz Szent Erzsébet kenyere, amelynek bevételéből az éhezőket támogatja a Lipóti Pékség és a Katolikus Karitász - jelentette be Tóth József Péter, a pékség tulajdonosa hétfőn sajtótájékoztatón.

Az eredetileg csak az adventi időszakra tervezett segélyakcióban minden eladott Szent Erzsébet-kenyér árából tíz forintot kap a Katolikus Karitász, hogy élelmiszercsomaggal, meleg étellel támogathassa az éhezőket.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár kiemelte, hogy igyekeznek megtalálni és segíteni azokat a vállalkozásokat, amelyek részt szeretnének venni a társadalmi felelősségvállalásban. Mint mondta, egyre több magyar vállalkozás szeretne és tud is segíteni.

Ehhez teremtették meg az adminisztratív lehetőséget 2010-ben az adományok áfájának eltörlésével - tette hozzá. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy 2010 óta megduplázódott a Karitatív Tanács támogatása. Mint mondta: kétszeresére emelték a támogatás mértékét és a támogatottak számát is, így a segélyszervezetek is több munkatárssal dolgozhatnak, több gyűjtést, több segélyakciót tudnak szervezni.

Soltész Miklós hozzátette: ezen akciók sorába illeszkedik az államtitkárság, a Katolikus Karitász és a Lipóti Pékség közös, Szent Erzsébet kenyere elnevezésű akciója is.

Tóth József Péter elmondta, az akció annyira sikeres, hogy 2015-ben is folytatják. Ismertetése szerint naponta közel 1000 Szent Erzsébet-kenyeret adnak el. Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója arról beszélt, hogy az akció Szent Erzsébet napján, november 19-én kezdődött, amikor a karitász munkatársai 7500 kenyeret osztottak szét a rászorulóknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.