Még zuhanyozni is lehet benne

Megnyílt a főváros második legnagyobb illemhelye

A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) megnyitotta Budapest második legnagyobb nyilvános illemhelyét az Újpest-Városkapu metrómegállónál. Az illemhely akadálymentes, zuhanyozni és pelenkázni is lehet benne.

2014.12.15 16:58MTI
MTI/Honéczy Barnabás

Az FCSM közleménye szerint az Újpest-Városkapunál újonnan átadott, 75 négyzetméteres illemhelyen nemcsak a szokásos vécéfülkéket alakították ki, hanem lehet zuhanyozni, hajat szárítani és gyermeket pelenkázni is.

Ezzel együtt már négy tusolós illemhely van a fővárosban (a többi a Műcsarnok mögött, a Déli pályaudvarnál és a Lehel téren található). Hozzátették: a kerekesszékkel érkezők akadálymentesen juthatnak be a számukra kialakított helyiségbe.

MTI/Honéczy Barnabás

Közölték: a fővárosi illemhelyeket az FCSM 2010-ben vette át üzemeltetésre. Négy év alatt a korábbi "áldatlan állapotokat" felszámolták, több mint harmincöt közvécét újítottak fel, tízet teljesen átépítettek, és hét újat nyitottak. Hangsúlyozták: a felújításoknál mindig kiemelt szempont volt a környezetbarát és energiatakarékos működtetés.

Tavaly a Lehel téri aluljáróban, a közelmúltban pedig Újpest központjában, a Városházához közel adtak át egy-egy felújított illemhelyet. A belvárosban pedig kihelyeztek a József nádor téren és a Honvéd téren egy-egy modern, önműködő takarító-öblítő rendszerrel, valamint távfelügyelettel ellátott automatavécét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.