Útlezárások

Negyvenegy helyen tart még a demonstráció

Országszerte negyvenegy helyszínen még tart a hétfőre meghirdetett félpályás, forgalomlassító útlezárás. A legnagyobb torlódás még mindig az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszán van.

2014.12.15 15:51MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kora délután közölte az MTI-vel, hogy az országban negyvenegy helyen tart még a demonstráció, két helyszínen, Nógrád és Tolna megyében már befejeződött a tüntetés.

Rendbontást nem tapasztaltak rendbontást, a rendőrség a szükséges létszámmal biztosítja a rendezvényeket, segíti a közlekedés zavartalanságát - tájékoztattak.

Hozzátették: a forgalom továbbra is a hétfőnként megszokott közlekedési helyzetnek megfelelő. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője kora délután azt közölte az MTI-vel, hogy nincsenek igazán nagy fennakadások az országban, nem okoz érzékelhető, nagy torlódást a demonstráció.

Az M3-as autópálya Budapestre bevezető szakaszán néhány száz méteres a kocsisor, a forgalom lassan ugyan, de ott is halad - mondta. Hozzátette: az M0-s autóút felé lehet kerülni. Számítanak arra, hogy a délutáni csúcsidőszakban lehetnek fennakadások, ezért azt tanácsolják a közlekedőknek, hogy tájékozódjanak a közlekedési helyzetről a www.utinform.hu oldalon vagy a közútkezelő hivatalos Facebook- (www.facebook.com/magyarkozut) és Twitter- (www.twitter.com/magyarkozut) oldalán.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere az MTI megkeresésére közölte: a demonstrációk dél óta nem okoznak fennakadásokat a tömegközlekedésben.

A BKK a Facebook-oldalán korábban közölte: forgalomlassító demonstráció miatt lezárták a budai alsó rakpartot észak felé, a Rákóczi híd és a Margit híd közötti szakaszon. Sávlezárás van az M3-as autópálya bevezető szakaszán a Szilas-pihenő és a Szerencs utca között, valamint az Andrássy úton a Hősök terétől a Bajza utcáig, továbbá a 11-es út bevezető szakaszán a Mátyás király út előtti szakaszon.

Hozzátették: a demonstrációkkal kapcsolatos közlekedési változásokról aktuális információk találhatók a http://kozut.bkkinfo.hu/ oldalon és a Waze alkalmazásban is.

Az egész ország szimpátiával fordult a Liga Szakszervezetek országos félpályás forgalomlassító tiltakozóakciója felé - jelentette ki Gaskó István, az érdekképviseleti szervezet elnöke kora délután az MTI-nek. Azt mondta: eddig a terveknek megfelelően alakult az akció, 1300-1400 autó és mintegy háromezer ember vett részt benne. Atrocitás, a tervezettnél nagyobb fennakadás nem volt - tette hozzá.

Heves megyében két egri helyszínen demonstrálnak félpályás útlezárással a Liga Szakszervezetek: a 25-ös út Kerecsend felőli bevezető szakaszán, valamint a városba Mezőkövesd, illetve Füzesabony felől bevezető Kistályai úton. A Liga Szakszervezeteket képviselő Krasznay Zsófia és Nádassy Géza az MTI-nek azt mondta, mindkét helyszínen a tervezettek szerint zajlik a demonstráció, rendkívüli esemény nem történt.

Az arra közlekedők vegyesen fogadták a megmozdulást - tették hozzá. Fejér megyében három helyszínen tart demonstrációt a Liga - tájékoztatta az MTI-t Nagy Imre regionális referens.

A déli órákban Móron a 81-es út Mester utca és Klapka György utca közötti szakaszán nyolc, Székesfehérváron az Alba Pláza előtt tíz-tizenöt, Dunaújvárosban a Vasmű úton, a Kodály Zoltán és a József Attila utca között csaknem harminc gépkocsival voltak jelen. Nagyobb torlódás egyik helyszínen sem alakult ki - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kelemenné Mészáros Erika.

Zala megyében két helyszínen, Zalaegerszegen és Nagykanizsán is tart a Liga Szakszervezetek forgalomlassító demonstrációja, a felsorakozott autókon több szakszervezet zászlaját helyezték ki a résztvevők. Mindkét város egy-egy forgalmas útjánál 25-30 személyautó sorakozott fel, az MTI tudósítója azt tapasztalta a 7-es és a 74-es úton, hogy a reggeli munkakezdés idején kisebb torlódásokat okozott a demonstráció.

Kurucz Erika, a Liga zalai elnöke azt mondta: napközben folyamatosan váltják egymást a demonstrálók, akiknek az akcióját az autósok egy része egyetértő dudálással, mások viszont a várakozás miatt bosszankodva vettek tudomásul. A Liga a hétfő reggel 7 és délután 4 óra közöttre tervezett akcióval a kormánynak a munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései ellen tiltakozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.