Lehetőségek és veszélyek

Pályázatot írtak ki biztonságos internet témában

A 2015-ös Biztonságosabb Internet Nap alkalmából meghirdetett verseny célja, hogy a fiatalokat médiatartalmak előállítására motiválja a biztonságos internet témájában, és ezáltal felhívja a figyelmet az internet lehetőségeire és veszélyeire.

2014.12.12 17:28MTI

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma versenyt hirdet hazai középiskolások és felsőoktatásban tanulók számára rövidfilm, animáció vagy riport készítésére.

A 2015-ös Biztonságosabb Internet Nap alkalmából meghirdetett verseny célja, hogy a fiatalokat médiatartalmak előállítására motiválja a biztonságos internet témájában, és ezáltal felhívja a figyelmet az internet lehetőségeire és veszélyeire - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pénteken az MTI-vel.

A pályázatokat három korcsoportban - általános iskolák felső tagozatosai, középiskolások, felsőoktatásban résztvevők - várják 2015. január 31-én éjfélig rövidfilm, animáció és riportfilm kategóriában a sip@gyermekmento.hu címen.

A tárgyban szerepeljen a verseny szó és a készítők neve. A megmérettetésen egyének, vagy legfeljebb három fős csapatok vehetnek részt, a jelentkezési határidő 2015. január 18. A maximum három perces műveket három témakörben lehet kidolgozni.

A "kreatív internet" témakörben készült alkotások a világháló pozitívumaira világítsanak rá: mi mindenre jó az internet, hogyan segíti mindennapi életünket és hogyan segíthet, ha baj van.

A "felelős mobilozás" témakör lehetőséget ad bemutatni, hogy miként válasszunk alkalmazásokat és eszközöket, hogyan tartozunk felelősséggel a létrehozott tartalmak iránt, mi történhet egy selfievel, nyomon követhetőek vagyunk-e telefonunk által.

A "hozzunk létre egy jobb internetet közösen" témakörben a témához kapcsolódó, de az előző kategóriákhoz nem tartozó ötleteket várnak. A jelentkezési lapot és a hozzájárulási nyomtatványt a https://saferinternet.hu/letoltesek/2014/12/11/biztonsagosabb-internet-nap linkről lehet letölteni.

A szervezők azt kérik, hogy az alkotások végén szerepeljen a készítők neve is. A SIP magyarországi konzorciuma tagjai a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Kft.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.