Vasárnapi pihenőnap

Csiki-csuki: a kormány társadalmi egyeztetés nélkül akar dönteni a vasárnapi zárásról?

A Demokratikus Koalíció szerint bár "nem ördögtől való" az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásáról beszélni, egy ilyen döntésnek széles körű társadalmi párbeszéden kellene nyugodnia.

2014.12.08 15:06MTI

A párt politikusa, Oláh Lajos független képviselő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, emellett olyan erős gazdaságra lenne szükség, ahol a változás miatt állásukat elveszítő dolgozók új munkát találnának maguknak. Magyarországon viszont egyik említett körülmény sem áll fent - értékelte.

Hozzátette, Ausztriában az erre vonatkozó szabályozás enyhítésén gondolkodnak, Németországban tartományi szintre delegálják a döntési kompetenciát, Szlovákiában pedig elvetették az ötletet, és már "a kezüket dörzsölgetik", várva, hogy a magyarok majd hozzájuk járnak át vásárolni.

Oláh Lajos úgy összegzett: "egy mérhetetlen támogatottságú fantompárt" ráerőszakolja az akaratát a Fideszre és mindenki csak találgathatja, hogy ez hogyan sikerült a KDNP-nek.

Kérdésre azt mondta, hogy ha a Fidesz minden áron be akarja vezetni a Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester által javasolt drogtesztet, akkor ezt a kormánypárt kezdje a saját európai parlamenti, illetve országgyűlési képviselőivel és hagyja békén a magyar társadalmat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.