Sértés

Több millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az MNB

Az MNB törvénytelen befolyásszerzés miatt 5-5 millió forintra bírságolta a HomeSys Mediát és a PAYWALL Mediát.

2014.12.04 14:21MTI

A nyilvánosan működő részvénytársaságban történő befolyásszerzésre irányadó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 5-5 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a HomeSys Media Kft.-re és a PAYWALL Media Kft.-re - közölte a jegybank csütörtökön az MTI-vel.

Az MNB piacfelügyeleti eljárást folytatott le a HomeSys Media Szolgáltató Kft.-vel és a PAYWALL Media Kft.-vel szemben annak megállapítására, hogy a FUSO Ecosystem Nyrt.-ben történt befolyásszerzésük kapcsán sérültek-e a tőkepiacról szóló törvény irányadó rendelkezései.

A jegybank a piacfelügyeleti eljárás során megállapította, hogy az összehangoltan eljáró két cég megsértette a nyilvánosan működő részvénytársaságban történő befolyásszerzésre irányadó jogszabályi rendelkezéseket, amikor 2013 februárjában - előbbi társaság közvetlenül, utóbbi közvetetten - 25 százalékot meghaladó mértékű befolyást szereztek a FUSO Ecosystem Nyrt.-ben.

A jegybank felszólította a társaságokat, hogy a határozat kézhezvételét követő 60 napon belül szüntessék meg a befolyásszerzésre irányadó szabályokba ütközően szerzett befolyásukat.

Az MNB megállapította azt is, hogy a társaságok a törvénysértő módon szerzett befolyásuk megszüntetéséig semmilyen részvényesi - azaz szavazati, vagyoni és egyéb - jogukat nem gyakorolhatják a FUSO Ecosystem Nyrt.-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.