Devizaperek

Kúria-bankok: 1:0 - MKB-Euroleasing

Az általános szerződési feltételekhez kapcsolódó törvényi vélelem megdöntése iránt indított perekben a másodfokú bíróság eleget tett az indokolási kötelezettségének.

2014.12.01 10:56MTI

A Kúria december 1-jén meghozta érdemi döntését, fenntartja a másodfokú bíróság jogerős, elutasító ítéletét az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt., valamint az MKB-Euroleasing Autóhitel Zrt. által, a magyar állam ellen indított perében - derül ki a Kúria honlapján hétfőn közzétett sajtóközleményből.

Megállapította, hogy az általános szerződési feltételekhez kapcsolódó törvényi vélelem megdöntése iránt indított perekben a másodfokú bíróság eleget tett az indokolási kötelezettségének.

A jelen ügyekben irányadó eljárási szabályok keretei között eljárva, helytállóan állapította meg, hogy a vizsgált időszakokban alkalmazott, a felperest egyoldalú szerződésmódosítással kamat-, költség,- díjemelésre feljogosító általános szerződési feltételek nem feleltek meg a törvényben előírt átláthatóság, egyértelmű és érthető megfogalmazás, egyes rendelkezések tekintetében pedig az arányosság, a tételes meghatározás elvének.

A felperes emiatt az említett szerződéses kikötések tisztességtelenségének törvényi vélelmét megdönteni nem tudta, a keresetét elutasító elsőfokú ítéletet helybenhagyó jogerős ítélet nem jogszabálysértő - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.