Egyelőre nincs fennakadás

Több orvos is távozott az egri kórház sürgősségi osztályáról

Féltucat orvos, közöttük az osztályvezető főorvos is távozott az elmúlt időszakban az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátási Osztályáról.

2014.11.29 19:02MTI
freedigitalphotos.net/akeeris

Fűtő László, a kórház főigazgatója sajtóinformációkra reagálva az MTI érdeklődésére szombaton elmondta: a sürgősségi osztály azóta is zökkenők nélkül működik.

Fűtő László közlése szerint vállalkozó, "közreműködő" orvosok jelentették be egy hónapos felmondási idővel a távozásukat, döntésüket nem kellett indokolniuk. A főigazgató szólt arról is, hogy az osztályt vezető főorvos szerdán nyújtotta be rendkívüli felmondását.

"Annak indoklása azonban hamis volt, ezért elutasítottuk" - mondta, konkrétan nem megnevezve az abban foglaltakat. Hozzátette: a távozók többsége csak egy-egy műszakot látott el, nem teljes munkaidőben dolgozott a kórházban.

"A betegellátás nem került veszélybe, a távozók pótlásáról gondoskodtunk, a sürgősségi betegellátó osztály zökkenők nélkül működik tovább, változatlan formában fogadja és látja el a betegeket. Az osztály vezetésével egy sürgősségi orvosi diplomával is rendelkező orvost bíztam meg" - közölte a főigazgató.

Fűtő László úgy vélekedett, "felfújt, koncepcionális ügyről van szó, amelynek a szálait a háttérből mozgatják". Tájékoztatása szerint az egri kórházban mintegy kétszáz orvos dolgozik, most öten-hatan távoztak közülük. A Heves megyei hírportál úgy tudja, hogy a távozók közül többen a rossz munkakörülményekre, a nem megfelelő technikai és személyi feltételekre hivatkoztak.

A heol.hu szombaton azt írta, a kórház november 21-én jelezte a megyei tiszti főorvosnak, hogy a sürgősségi betegellátó osztály működésével kapcsolatban "megoldandó kérdések merültek fel".

A tiszti főorvos ezért november 25-ére többoldalú egyeztető megbeszélést hívott össze. Az egyeztetés során megállapították, hogy jelenleg nem áll fenn olyan helyzet, ami a népegészségügyi szerv beavatkozását igényelné - írta a hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.