BKK - Újpest

A legroncsabb utca is új burkolatot kap végre

Aláírták az újpesti Görgey Artúr utca teljes felújítására vonatkozó kivitelezési szerződést; az úttest mellett felújítják a 12-es és a 14-es villamos pályáját, valamint kerékpársávot is kialakítanak.

2014.11.28 19:48MTI
Fotó: bkk.hu

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a 2015 elején induló munkálatokra azért van szükség, mert az utca burkolatának állapota mára olyannyira leromlott, hogy a közlekedés ezen a szakaszon veszélyessé vált.

Megjegyezték, hogy a Görgey Artúr utca Budapest legrégebben felújított utcája: a burkolatot utoljára 1957-ben cserélték, a meglévő villamospálya 1975-ben épült, és mivel nincs kiépített megálló, az utasok az úttestre szállnak le.

A munka során új, bazaltbeton burkolatú, csendes villamospálya épül, melyen a személyautók is közlekedhetnek, és az úttest két oldalán parkolósávok lesznek.

A Corvin utcai és a Deák Ferenc utcai villamosmegállót összevonják, az új megálló a Kiss Ernő utcánál lesz. Mindenhol akadálymentes peronok épülnek térkő burkolattal. A közvilágítási rendszer is újjászületik: a világítótestek a felsővezeték-tartó oszlopokra kerülnek - tették hozzá.

A felújítás három ütemben zajlik majd: az elsőben az István út és a Rózsa utca közötti szakasz készül el, ami az érintett út teljes lezárásával jár majd. A másodikban (az első ütemmel egy időben) a Rózsa utca és a Szilágyi utca közötti szakasz déli oldala, a harmadikban pedig a Rózsa utca és a Szilágyi utca közötti szakasz északi oldala újulhat meg - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.