Lesből támadtak

Egy mórahalmi gazda meggyilkolása miatt ítéltek el erdélyi férfiakat

A két elkövető késő éjszaka a tanyához ment, kihívták az áldozatot, lesből egy feszítővassal fejbe csapták, majd együtt bántalmazták a férfit, olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette.

2014.11.27 11:39MTI

Egy mórahalmi gazda 2012-es meggyilkolása miatt ítélt el három erdélyi férfit első fokon csütörtökön a Szegedi Törvényszék.

Az elsőrendű vádlott D. Györgyöt társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölésben, a másodrendű vádlott Zs. Viktort pedig társtettesként, nyereségvágyból és különös visszaesőként elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek a törvényszék.

D. György 14 év 6 hónap fegyházbüntetést kapott, Zs. Viktort tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a törvényszék. A bűncselekményhez tippet adó G. Samut pedig felbujtóként elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, és ezért öt év börtönbüntetéssel sújtotta.

A törvényszék a vádlottakat tíz évre, véglegesen, illetve öt évre kitiltotta Magyarország területéről. Az ítélet szerint az analfabéta D. György és a korábban Romániában nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés miatt 19 évre ítélt társa, Zs. Viktor a Maros megyei Ákosfalváról származnak, de hosszabb-rövidebb ideje már Mórahalmon éltek, ahol mezőgazdasági munkából tartották fenn magukat.

D. György az áldozattal szomszédos tanyán dolgozott, és néha át is ment a későbbi áldozathoz. A bűncselekmény napján vásárt tartottak a homokháti kisvárosban, a vádlottak pedig napközben italoztak. A gyilkossággal vádolt két férfi az eljárás során azt állította, szintén Mórahalmon élő ákosfalvi ismerősük, a harmadrendű vádlott G. Samu beszélte rá őket, rabolják ki az átlagosnál módosabbnak gondolt gazdát.

A két elkövető késő éjszaka a tanyához ment, kihívták az áldozatot, lesből egy feszítővassal fejbe csapták, majd együtt bántalmazták a férfit, olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette.

A halálos ütést - a szakértő véleménye szerint - Zs. Viktor mérte az áldozat fejére. Ezt követően az elkövetők átkutatták az épületet és több mint 200 ezer forint készpénzt, valamint különböző értéktárgyakat vittek el. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így a döntés nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.