Oktatásokkal, előadásokkal is segítenek a rendőrök

Ingyenes biztonsági eszközök időseknek

Ingyenesen osztogatott biztonságtechnikai eszközökkel segíti a Jász-Nagykun-Szolnok megyében élő időseket a megyei rendőr-főkapitányság. A bűnmegelőzési szakemberek emellett különböző oktatásokkal és előadásokkal is segítik a nyugdíjasok tájékozódását abban, hogy hogyan kerülhetik el az áldozattá válást.

2014.11.27 08:51Havariapress

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tevékenysége során régóta kiemelten kezeli az idősek ellen elkövetett bűncselekmények visszaszorítását.

Az elmúlt években több sikeres kezdeményezés is volt a megyében, ezek közé tartozik az időskorúak szubjektív biztonságérzetét nagyban javító, könnyen telepíthető vagyonvédelmi és biztonságtechnikai eszközök kiosztása, amiket részben pályázati forrásból szereztek be a rendőrök.

Az akció keretében a megye 60 településen, mintegy 1200 nyugdíjas háztartásában telepítenek különféle vagyonvédelmi eszközöket - mozgásérzékelővel ellátott lámpákat, személyi riasztókat, elektronikus ajtóékeket, stb. -, a közel 2100 eszközt a működésük bemutatása után adják át és szerelik fel az érintettek otthonába.

A programban résztvevők örömmel fogadták a kezdeményezést, a visszajelzések azt igazolják, hogy javult az idős emberek szubjektív biztonságérzete az akció hatására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.