140 településen fogadják az adományokat

Karácsonyi gyűjtést tart pénteken és szombaton az élelmiszerbank

Idén is megrendezi karácsonyi élelmiszer gyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: pénteken és szombaton az ország csaknem 140 településének 257 nagyáruházában fogadják a lakosság adományait.

2014.11.27 02:30MTI
freedigitalphotos.net/Naito 8

A szervezet elsősorban tartós élelmiszereket – cukrot, konzervet, lisztet, tésztát -, valamint étolajat, csokoládét, bébiételt, szaloncukrot vár a felajánlások között.

Az élelmiszerbank 3500 önkéntese pénteken 15 és 20 óra, szombaton pedig 8 és 19 óra között várja a lakossági felajánlásokat az Auchan, a Metro, a Penny Market és a Tesco üzletláncok 257 áruházában.

Az összegyűjtött adományokat az élelmiszerbank karitatív szervezetek közreműködésével a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el még karácsony előtt.

Az összegzés felidézi, hogy tavaly a lakosság csaknem 140 tonnányi élelmiszert ajánlott fel a gyűjtési hétvégén, ebből a mennyiségből mintegy 20 ezer rászoruló családnak segítettek az ünnepek előtt.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működik, a 9 év alatt folyamatosan növekvő mennyiségben gyűjtötte be a gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól a felajánlott élelmiszer-felesleget, amelyek között vannak közeli lejáratú termékek, csomagolási hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is.

Az élelmiszerbank csaknem 300 ezer nélkülözőt lát el 220 partnerszervezetén keresztül. 2005-ös megalakulása óta 33 ezer tonna élelmiszert osztott ki majdnem 13 milliárd forint értékben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.