Veszprémi választás

A Jobbik nem állít jelöltet Török Gáborral szemben

"A Jobbik nem állít jelöltet a veszprémi időközi országgyűlési választáson, amennyiben Török Gábor megméreti magát, és szimpatizánsait a politológus támogatására fogja kérni."

2014.11.26 14:50MTI

Vona Gábor pártelnök szavai szerint tiszteletben tartják a politológus pártfüggetlenségét, személyétől pedig azt várják, hogy valóban független képviselőként új színt visz az Országgyűlésbe, ahol jelenleg "hiánycikk" az érdemi vita és a konszenzuskeresés.

Úgy vélte: a kétharmad megszűnésével vitakényszer alakul ki, s ez egész Magyarország érdeke. Nem ez az első eset, hogy a Jobbik olyan párton kívüli embert támogat, akit emberileg és szakmailag alkalmasnak tart - jegyezte meg, kifejtve: ez egyben kockázat is, mert bizonyára számtalan kérdésben nem fedik egymást az álláspontjaik, a programok között lesznek egymásnak nem megfeleltethető pontok.

A Jobbik ugyanakkor nem fél a konstruktív vitától - szögezte le. Vona Gábor Török Gáborral folytatott beszélgetésére hivatkozva jelezte: a politológus azt mondta neki, indulása esetén minden szavazó támogatására számít, érkezzen bárhonnan, de egyik pártnak sem kíván a jelöltje lenni.

Nem kívánnak tolakodóak lenni a programot illetően, de ha Török Gábor lehetőséget kínál az egyeztetésre, akkor nyitottak - tette hozzá az ellenzéki pártvezető. A Jobbik elnökét kérdezték Simicska Lajos, a Közgép tulajdonosának esetleges indulásáról is.

Mint fogalmazott, sokáig "sajtótrollkodásnak" hitte az ügyet, de ha netán ő szerezne mandátumot, akkor várják az elmúlt ciklusok nagyberuházásainak kivizsgálására kezdeményezett vizsgálóbizottságba. "Az ő tudásával, tapasztalatával, ismereteivel akár még a bizottság valamelyik tisztségviselői helyét is érdemes lenne megkapnia" - hangoztatta, hozzátéve: a Jobbik abban érdekelt, hogy a mandátumot Török Gábor szerezze meg. Simicska Lajosra visszatérve megjegyezte azt is, nem kíván találgatni, bár vannak elképzelései az indulás valódi okáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.