Szabó Tímea

Parlamenti vitanapot kezdeményeznek az iskolai szegregációról

"Az emberi erőforrások minisztere a köznevelési törvényhez 'sunyi módon betolt' egy olyan módosító indítványt, amelyik alapján miniszteri rendelettel 'bizonyos iskolákat ki lehetne venni a szegregációs törvény alól'.

2014.11.26 10:50MTI

Szabó Tímea független képviselő parlamenti vitanapot kezdeményez az iskolai szegregáció témájában.

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke szerdán sajtótájékoztatón közölte ezt, mondván: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a köznevelési törvényhez "sunyi módon betolt" egy olyan módosító indítványt, amelyik alapján miniszteri rendelettel "bizonyos iskolákat ki lehetne venni a szegregációs törvény alól".

A független képviselő módosító indítványban kezdeményezi, hogy a miniszter ne hozhasson saját hatáskörében ilyen döntést. Emellett parlamenti vitanapot kezdeményez a témában, valamint javasolja, hogy Balog Zoltánt hallgassa meg az illetékes bizottság. A PM felkéri az egyházak vezetőit, hogy ők is utasítsák el az iskolai szegregációt - tette hozzá.

Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja arról beszélt, hogy a tudományos bizonyítékok alapján az integrált oktatás nem csak a hátrányos helyzetű gyermekeknek, de a társadalom egészének is jó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.