Műsorok, foglalkozások...

Idén is lesz Diplomata Vásár

Színpadi műsorok, gyerekfoglalkozások és tombola is várja az érdeklődőket vasárnap a negyedik Diplomata Vásáron, amelyet a budapesti Intercontinental szállóban rendeznek meg.

2014.11.25 03:30MTI
freedigitalphotos.net/adamr

A rendezvényre látogatók 45 ország nemzeti asztaláról vásárolhatnak és mintegy 30 ország ételeit kóstolhatják meg - mondta el Skapér Katalin, a szervező Diplomata Házastársak Budapesti Egyesületének alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Az eseményen a Magyarországon élő külföldi közösségek lépnek fel, a műsort többek között arab népviselet-bemutató, indiai, koreai és szerb tánc, azerbajdzsáni, nigériai, palesztin és chilei előadások színesítik.

A nemzeti asztalokon 45 különböző országra - többek között Jordániára, Nigériára, Katarra, Koreára, Japánra, Kuvaitra és Algériára - jellemző dolgokat és különböző ajándéktárgyakat tekinthetnek meg és vásárolhatnak meg az érdeklődők, az ételsarokban pedig mintegy 30 ország nemzeti ételeit lehet megkóstolni.

A gyereksarokban szakemberek foglalkoznak a kisebbekkel, emellett kétféle tombolával játszhatnak az érdeklődők: az expressz tombola egész nap folyamatosan várja a közönséget, a főtombola nyereménye pedig két személyre szóló egyhetes jordániai utazás lesz. Ezen túl több mint 40 ajándék vár tulajdonosára. A vásárra a felnőtteknek 500 forint a belépő, a gyerekeknek ingyenes a belépés.

A bevétellel a SOFI Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt, az esztergomi Mi Házunk - Tanoda roma közösségi házat, valamint a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége vakvezetőkutya-kiképző Iskoláját támogatják. A rendezvény fővédnöke Herczegh Anita, Áder János államfő felesége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.