Jól jött az embargó

500 tonna almát osztanak szét a rászorulók között

Az oroszországi embargó miatt keletkezett terményfelesleg egy részét, ötszáz tonna almát juttat el rászoruló családoknak a Magyar Máltai és a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ).

2014.11.24 17:41MTI
freedigitalphotos.net/Bill Longshaw

A gyümölcsöket nagycsaládosok, egyedül élő idősek, fogyatékkal élők és nélkülözők kapják - olvasható a szervezetek közleményében.

Az egyenként több mint huszonegy tonnás szállítmányok a budapesti intézmények mellett a máltai szervezet miskolci, kecskeméti, debreceni, győri, tatai és pécsi regionális központjaiba érkeznek, onnan a munkatársak és önkéntesek viszik tovább az ajándékot a távolabbi településekre.

Az alma kiosztásába bekapcsolódik a Baptista Szeretetszolgálat és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is. A Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül két kamion a dunántúli régióba, négy Kelet-Magyarországra és másik két kamion Budapestre szállít gyümölcsöt.

Az MRSZ az adventi időszakra szervezett melegétel-osztásai alkalmával is adományoz almát a rászorulóknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.