Navracsics helyett

Időközi választás Veszprémben: február 22-én tarthatják a képviselő-választást

Navracsics Tibor európai uniós biztossá való kinevezése miatt mondott le egyéni választókerületben szerzett parlamenti mandátumáról.

2014.11.23 22:59MTI

Február 22-én tarthatják a Navracsics Tibor (Fidesz-KDNP) lemondása miatt kiírandó veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választást. A politikus európai uniós biztossá való kinevezése miatt mondott le egyéni választókerületben szerzett parlamenti mandátumáról.

Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a testület vasárnap esti ülésén arról adott tájékoztatást, hogy a veszprémi egyéni választókerületi bizottság javaslata szerint február 22-én lehetne megtartani az időközi parlamenti választást a Veszprém megyei 1-es számú egyéni választókerületben.

A jogszabály szerint a választókerületi bizottság javaslatára az NVB-nek kell kitűznie az időközi választás időpontját. Ezt a testület vasárnap azért nem tehette meg, mert hétfőn jár le a határozatba foglalt javaslat jogorvoslati határideje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.