Együtt

Veszélyben van az emberek tulajdon- és szabadságjoga?

"Mindez a szabad versenyt nélkülöző, erőszakos stratégia része, hiszen hasonlóan 'tették rá a kezüket' először a nyugdíjpénztárak megtakarításaira, a földtulajdonra, a trafikokra, számos bankra és energiaellátókra."

2014.11.23 14:19MTI

Szelényi Zsuzsanna szerint veszélyben van az emberek tulajdon- és szabadságjoga Magyarországon. Ennek egyik példája a kormány és a Fidesz "hadjárata" a kiskereskedelem bizonyos szereplői ellen - mondta az Együtt független országgyűlési képviselője vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint az új törvénymódosítások egy része a kiskereskedelmi piac átalakítását célozzák és a nagyobb áruházláncokat hozzák rosszabb helyzetbe. "Azokat az áruházakat, ahol magyarok százezrei vásárolnak nap mint nap olcsón és jó minőségű árukat" - fűzte hozzá.

A képviselő szerint a különféle extra adók, illetve korlátozások miatt az említett áruházak jelentős bevételtől eshetnek el, elbocsátásokra és áremelésre kényszerülhetnek.

Mindennek következménye az, hogy Magyarországon a napi szükségletek, élelmiszerek, háztartási cikkek árai nőni fognak, "rendkívül sok üzlet meg fog szűnni, (...) tehát valójában mindenki rosszul jár ezekkel a rendelkezésekkel, kivéve az a néhány cég, amely egyébként a Fideszhez nagyon közel van" - fogalmazott.

Szelényi Zsuzsanna szerint mindez a Fidesz - szabad versenyt nélkülöző, erőszakos - stratégiájának része, hiszen hasonlóan "tették rá a kezüket" először a nyugdíjpénztárak megtakarításaira, a földtulajdonra, a trafikokra, számos bankra és energiaellátókra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.