84 éves volt

Elhunyt Augusztinovics Mária közgazdász

Pénteken, hosszan tartó betegség után, 84 éves korában elhunyt Augusztinovics Mária Széchenyi-díjas közgazdász.

2014.11.21 16:53MTI
freedigitalphotos.net/koko-tewan

Augusztinovics Mária 1952-ben végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen.

Kandidátusi értekezését 1956-ban védte meg, 1980 óta a közgazdaságtudományok doktora, a Magyar Tudományos Akadémia tanácskozási jogú tagja, a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes professzora volt.

Kutatási és oktatási területei: 1984-ig pénzelmélet és népgazdasági tervezési modellek, azután pedig az emberi életpálya makroökonómiája, beleértve a nyugdíjgazdaságtant is. Számos hazai és külföldi szakmai társaság és testület tagja volt.

Augusztinovics Mária 2010-ben kapott Széchenyi-díjat több évtizedes kimagasló színvonalú közgazdasági kutatásáért, a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer problémáinak nagy fontosságú exponálásáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.