Zánka

Több mint száz fiatalt támogat idén az Erzsébet Talentum program

Martinek János, kétszeres olimpiai, négyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok öttusázó, szakmai táborvezető azt mondta, hogy mind az edzők, mind a gyerekek pozitívan értékelik az eddigi együttműködést.

2014.11.22 03:30MTI

Száztizenkét fiatal vesz részt idén a zánkai Erzsébet-táborban a Talentum programnak köszönhetően, ahol segítséget kapnak tehetségük felismeréséhez és kibontakozásához - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, pénteken, Zánkán.

Novák Katalin úgy fogalmazott, hogy a tehetséggondozás kormányzati szinten is kiemelt feladat, amelyet bizonyít a jövőre induló 1,4 milliárd forintos Nemzeti tehetségprogram, ami a jövedelemadó egy százalékából valósul majd meg.

Az Erzsébet Talentum programról szólva az államtitkár elmondta, az 55 ezer Erzsébet-táborban részt vevő gyermek közül választották ki a mentorok azt a 112 gyermeket, akik az őszi és a tavaszi négynapos táborban részt vesznek. Ezt követően sem engedik el a mentorok a tehetségek kezét, nyomon követik a fejlődésüket - tette hozzá.

Páskándi Ágnes, a Talentum program projektvezetője kiemelte, hogy a tematikus Erzsébet-táborban számtalan tehetséges gyerek tűnt fel, ez adta az ötletet arra, hogy a Magyar Nemzeti Üdülés Alapítvány kidolgozza a tehetséggondozó programot. Ennek keretein belül valósulnak meg a kétszer négynapos táborok, illetve Erzsébet-utalvánnyal támogatják a gyermekek családját, valamint a tábor idején a szállást, az étkezést és az utazást is biztosítják a résztvevőknek.

Az idei táborokban a sporton, az irodalmon, a zenén, a színjátszáson és a képzőművészeten belül 14 területen fejlődhetnek a 8 és 18 év közti fiatalok - mondta Páskándi Ágnes.

Martinek János, kétszeres olimpiai, négyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok öttusázó, szakmai táborvezető azt mondta, hogy mind az edzők, mind a gyerekek pozitívan értékelik az eddigi együttműködést.

Hozzátette: a rendelkezésre álló négy nap alatt arra van lehetőség, hogy a fiatalok finomítsák elméleti és gyakorlati tudásukat, így megalapozva, hogy a jövőben fizikailag és szellemileg teljesebb életet élhessenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.