Önkormányzat

Andrássy úti tűz - Befejeződött az életveszély-elhárítás

A külső és belső életveszély-elhárítás költsége 247 millió forint volt, az önkormányzat a lakók elhelyezésére 30 millió forintot különített el.

2014.11.20 19:10MTI
Fotó: archív

Befejeződtek az Andrássy út 83-85. alatt található épület közvetlen külső és belső életveszély-elhárítási munkálatai - közölte a terézvárosi önkormányzat csütörtökön.

Az Andrássy út 83-85. szám alatti épület tetőszerkezete és harmadik emelete július 15-én gyulladt ki. A ház életveszélyessé vált, ezért a lakók egyelőre nem térhetnek vissza otthonukba.

A kerületi önkormányzat közleménye szerint mostanra elvégeztették mindazokat a munkákat, amelyek elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy elkezdődhessen - a kormányzat által megbízott Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ segítségével - a műemléki épületet a további állagromlástól megóvó védőszerkezet építése. Az csütörtöki műszaki átvétel után az önkormányzat átadja az épületet a társasháznak és megkezdődhet az építkezés.

Mint felidézték: Hassay Zsófia (Fidesz-KDNP), Terézváros október 12-én újraválasztott polgármestere, az új képviselő-testület megalakulásakor megerősítette: az önkormányzat mindaddig gondoskodik a tragikus tűzeset károsultjainak lakhatásáról, illetve hozzájárul lakhatási költségeikhez, amíg nem költözhetnek vissza otthonukba.

A külső és belső életveszély-elhárítás költsége 247 millió forint volt, az önkormányzat a lakók elhelyezésére 30 millió forintot különített el - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.