1500-2000 ember a fővárosban

A kafetéria megadóztatása ellen tüntetett a Vasas Szakszervezet

Budapesten kívül több vidéki városból, így Kecskemétről, Dunaújvárosból, Gyöngyösről is jöttek szakszervezeti tagok, körülbelül 1500-2500 ember volt jelen a megmozduláson.

2014.11.17 19:35MTI
MTI/Bruzák Noémi

A kafetéria juttatások tervezett adóemelése ellen demonstrált a Vasas Szakszervezeti Szövetség hétfőn délután a parlament előtt. Balogh Béla, az érdekképviselet országos elnöke a demonstrációt követően az MTI-nek elmondta, hogy Budapesten kívül több vidéki városból, így Kecskemétről, Dunaújvárosból, Gyöngyösről is jöttek szakszervezeti tagok, körülbelül 1500-2500 ember volt jelen a megmozduláson.

Hangsúlyozta, hogy a nyomott magyar bérek mellett jelentős érvágás lenne a munkavállalók részére a kafetéria juttatások tervezett mértékű megadóztatása, mint fogalmazott, "sokan az Erzsébet utalvánnyal teszik az asztalra a mindennapi kenyerüket".

Sérelmezte, hogy a törvénytervezettel kapcsolatban senki nem egyeztetett velük, nem volt érdemi párbeszéd. "Ezért úgy gondoltuk, hogy eljövünk és bekiabálunk, hogy mi a gondunk" - mondta.

MTI/Bruzák Noémi

A tüntetéssel egyidőben tartott sajtótájékoztatón Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette, hogy a kafetéria adóterhe nem változik jövőre.

Az adótörvény-javaslathoz benyújtott módosításokat ismertetve a politikus közölte: a változás annyi lesz, hogy a juttatás felső határa 450 ezer forintra csökken, és a 200 ezer forint feletti rész csak SZÉP-kártyán nyújtható majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.