Zöldesítés kellene

Közparkot akar a kormányzati negyed helyére az MDF

Zöld közpark létesítését kezdeményezi a "hamvába holt" kormányzati negyed helyén az MDF - olvasható Csapody Miklós országgyűlési képviselő lapunkhoz eljuttatott közleményében.

2008.01.10 11:00ma.hu

Az MDF felszólítja a kormányt és a főváros vezetését, hogy a zöldterület kialakításáról minél gyorsabban állapodjanak meg egymással - áll a lapunkhoz csütörtökön eljuttatott közleményben. Az indoklás szerint a porszennyezésben fuldokló belvárosnak igencsak szüksége lenne a zöldfelületre.

A kiforratlan kormányzati ötletek már eddig is sokba kerültek az országnak, a tiszta levegő és az egészség pedig megfizethetetlen. Bízunk benne, hogy az ország és a város vezetőinek is fontosabb a budapestiek egészsége és a zöldfelületek növelése, mint a rozsdásodni hagynia negyed területét - hangoztatta az ellenzéki párt politikusa.

Csapody Miklós felmérésekre utalva arra hívta fel a figyelmet, hogy a porszennyezett levegő miatt a budapestiek átlagosan három évvel rövidebb ideig élnek, és a fővárosban évente több mint másfélezer ember hal meg a rossz levegő következtében. Mint írta, mindenki előtt világos, hogy a több mint nyolcmilliárd forintért megvásárolt építési terület még hosszú évekig a ma látható elszomorító állapotban marad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.