Fellebezett az ügyész

Szabadlábra helyezték a halálos balesetet okozó próbaidős rendőrt

A Nyíregyházi Járásbíróság elutasította a 38-as úton történt halálos közlekedési baleset okozásával gyanúsított rendőr előzetes letartóztatására irányuló ügyészi indítványt, és rendelkezett azonnali szabadlábra helyezéséről. A végzés ügyészi fellebbezés miatt nem jogerős.

2014.11.17 17:34MTI
MTI/Balázs Attila

Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivő-helyettese elmondta: a bíróság álláspontja szerint az ügyben "több olyan kérdés merült fel, mely szakértői kompetencia, ezért az eljárás jelenlegi szakaszában az előzetes letartóztatás büntetőeljárási törvényben írt általános feltételei nem állnak fenn".

A bíróság a szabadlábra helyezést azzal is indokolta, hogy nem kell tartani a gyanúsított szökésétől és elrejtőzésétől, és attól sem, hogy a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével az eljárás meghiúsítására törekedne - tette hozzá a szóvivő-helyettes.

MTI/Balázs Attila

A gyanúsítás szerint 2014. november 14-én reggel, szolgálaton kívül, a nyíregyházi kapitányságon próbaidős rendőr őrmester a 38-as úton Nyírtelek irányából Virányos felé haladva BMW-jével előzni kezdett egy előtte haladó BMW-t.

A manővert azonban nem tudta biztonságosan befejezni, így a megelőzendő személygépkocsi elé hajtva a vele szemben közlekedő BMW vezetőjét vészfékezésre kényszerítette. Az utóbbi jármű egy ismételt fékezés után áttért a bal oldali sávba és frontálisan ütközött a rendőr által megelőzött gépkocsival.

A gyanúsított a helyszínről megállás nélkül, sebességét növelve továbbhajtott. A balesetben hárman meghaltak. A bíróság végzése ellen az ügyész fellebbezést jelentett be, így arról a Nyíregyházi Törvényszék dönt majd - közölte Toma Attila. A megyei rendőrségi szóvivő korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a próbaidős rendőr szolgálati viszonyát november 15-én megszüntették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.