Több mint 78 ezret

Időközi választás Újpesten: kinyomtatták a szavazólapokat

Hétfő délelőtt kinyomtatta az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a vasárnapi újpesti időközi országgyűlési választás szavazólapjait, valamivel több mint 78 ezret.

2014.11.17 15:01MTI
freedigitalphotos.net/Jeroen Van Oostrom

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) kedden adja át a szavazólapokat a külképviseleti választási irodák munkatársainak.

Azok a választópolgárok ugyanis, akik a vasárnapi voksolás idején nem tartózkodnak Magyarországon, a külképviseleteken szavazhatnak, ha szombat 16 óráig felvetették magukat a külképviseleti névjegyzékbe.

Ezt az NVI adatai szerint 17-en tették meg: 8-an kívánnak voksolni Csíkszeredában, 2-en Londonban, és 1-1 választópolgár Brüsszelben, Párizsban, Hágában, Dublinban, Szöulban, Berlinben és Barcelonában.

Az érintett városokba a külképviseleti választási irodák munkatársai viszik ki a szavazólapokat a héten. A magyarországi szavazáshoz szükséges szavazólapokat és a jegyzőkönyveket, szavazóurnákat, tollakat szerdán adja át az NVI a budapesti 11-es országgyűlési egyéni választókerületi választási irodának.

A Kiss Péter szocialista képviselő júliusi halála miatt kiírt időközi választásra 13 jelöltet vettek nyilvántartásba: öten függetlenként indulnak, van jelöltje a Fidesz-KDNP-nek, az MSZP-nek, a Jobbiknak, az LMP-nek, a Zöldek Pártjának, a Magyar Munkáspártnak, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának, valamint a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek.

A főváros 11-es számú országgyűlési egyéni választókerülete Újpest nagy részét és Angyalföld északi részét fedi le, a választáson mintegy 78 ezren vehetnek részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.