Közbeszélt az internetadóról

Deutsch a konzultáció konzultációját akarja

Az internettel kapcsolatban tervezett nemzeti konzultációnál már a kérdések összeállításáról is széles körű és alapos párbeszédet akar Deutsch Tamás.

2014.10.31 19:59MTI
Fotó: Twitter/dajcstomi

Deutsch Tamás a nemzeti konzultáció összeállításáról is párbeszédet kezdeményez. A nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések lebonyolításáért felelős fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő erről péntek este a Duna tv-csatorna Közbeszéd című műsorában beszélt.

Kifejtette: internetszolgáltatók, nagy multicégek, közepes- és kisvállalatok, internetfelhasználók, szakmai és társadalmi szervezetek, valamint a közélet politikán kívüli szereplői bevonásával szeretné megvitatni, milyen kérdésekben kérjék ki a magyar állampolgárok véleményét. Itt van a lehetőség, hogy az internet szabadságának erősítése érdekében értelmes párbeszédet folytassanak - hangoztatta a politikus, hozzátéve: személye a garancia arra, hogy ez sokmillió ember elégedettségével találkozó konzultáció lesz.

Deutsch Tamás szerint az, hogy a közvélemény által internetadónak nevezett javaslatot a kormány most visszavonja, "nagyon jó" és "bölcs" döntés. Az történt, hogy "egy kellő alázattal bíró politikai közösség - annak rendje és módja szerint - meghallgatta az emberek véleményét" - fűzte hozzá. Az EP-képviselő szerint ez nem gyengeség, nem visszavonulás, hanem "az erő és a rátermettség" jele. Megjegyezte: szerinte nem volt jó a kormány javaslata.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban jelentette be: a távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot. Közölte egyúttal, hogy január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, benne az internet szabályozásáról és a pénzügyi kérdésekről, mert "választ kell kapnunk arra a kérdésre, hogy az interneten keletkező hatalmas extra profit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe". A konzultáció várhatóan 2015 első negyedévének, félévének végéig tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.