Három új szoba

Megnyílik Siófok felújított hajléktalanszállója

A rászorulókat négyágyas szobák várják, de van lehetőség párok külön szobában történő elhelyezésére is.

2014.10.31 21:30MTI

Szombaton megnyílik Siófok közel százmillió forintos uniós támogatásból felújított, 37 férőhelyessé bővített hajléktalanszállója, amely szükség esetén ennél több rászorulót is be tud fogadni - közölte Kovács Nóra, a Siófok Város Gondozási Központ intézményvezetője pénteken.

A siófoki önkormányzat önként vállalt feladatként működteti a hajléktalanszállót minden év november elsejétől április végéig, amely mellett nappali melegedőt és napi egyszeri étkezést biztosít a fedél nélkülieknek.

A hajléktalanszálló vissza nem térítendő uniós támogatásból egyebek közt három új szobával bővült, külső homlokzati hőszigetelést kapott, korszerűbb lett a gépészete, valamint komfortosabbá vált az új konyhai berendezéseknek, felszereléseknek, burkolatcserének és akadálymentesítésnek köszönhetően. A rászorulókat négyágyas szobák várják, de van lehetőség párok külön szobában történő elhelyezésére is.

A balatoni városban 60-70 hajléktalan él, de ritkán fordul elő, hogy 40 embernél többen igényelnék az éjszakai menedéket - mondta az intézményvezető, hozzátéve, hogy évek óta stagnál a városban a hajléktalanok száma, ugyanakkor egyre több köztük a fiatal.

Kovács Nóra tájékoztatása szerint az intézmény működtetésébe besegítő közalapítvány pályázati támogatásból biztosítja idén ingyenesen a rászorulók étkeztetését és gyógyszerellátását télen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.