Ukrán válság

Magyarország tíz ukrán katonát fogad gyógykezelésre

A megállapodás keretében három ukrán katona kedden egészségügyi rehabilitációra Magyarországra érkezett, és még hét katona érkezése várható.

2014.10.31 07:44MTI

Magyarország tíz ukrán katonát fogad gyógykezelésre - hozta nyilvánosságra csütörtökön Ukrajna budapesti nagykövetségének sajtószolgálata az RBK Ukrajina ukrán hírportál szerint.

A közlemény szerint a nagykövetség megállapodást ért el arról, hogy tíz ukrán katonát fognak gyógykezelni a "magyar fegyveres erők egészségügyi központjának bázisán" - áll a közleményben.

A megállapodás keretében három ukrán katona kedden egészségügyi rehabilitációra Magyarországra érkezett, és még hét katona érkezése várható a magyarországi katonai egészségügyi intézménybe - írta az RBK Ukrajina.

A hírportál emlékeztetett: korábban Horvátország is kifejezte készségét arra, hogy gyógykezelésre fogadja a Kijev által terrorellenesnek elnevezett kelet-ukrajnai hadműveletben (ATO) részt vevő ukrán erők tagjait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.