Ismeretlen eredet

Szegeden meszelt a Nébih

Összesen több mint 17 mázsa ismeretlen eredetű zöldséget és gyümölcsöt foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szegedi piacokon tartott ellenőrzésen.

2014.10.30 17:19MTI
Illusztráció: NÉBIH

A Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője, Varga Márta közölte: a Nébih vizsgálja a piacokon az őszi szezonális zöldségek, gyümölcsök minőségét és nyomonkövethetőségét, valamint országszerte figyelemmel kíséri az importőrök tevékenységét is.

A tavaly elfogadott élelmiszer-biztonsági stratégiának megfelelően a szakemberek több esetben a társhatóságokkal, elsősorban a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal együttműködve végzi az ellenőrzéseket, amelyek célja elsősorban a csalás, a hamisítás, az élelmiszer szektorban előforduló szabálytalanságok visszaszorítása.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatósága az adóhivatallal közösen tartott ellenőrzést szerdán a szegedi Mars téri piacon, valamint a Dorozsmai Nagybani Piacon. Az ellenőrzés során előfordult, hogy a nagybani piacon lengyel rendszámú teherautóról, lengyel nyelven beszélő árusok értékesítettek zöldséget, gyümölcsöt. Összesen 1732 kilogram ismeretlen eredetű zöldséget és gyümölcsöt - kaliforniai paprikát, paradicsomot, körtét, lilahagymát, zellert és lilakáposztát - foglaltak le. A terményeket megsemmisítésre átadták a Szegedi Vadasparknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.